Vo finále Calder Cupu Toronto Mikuša proti Pánikovi a Janusovi z Norfolku

26.05.2012 Celý región

New York 26. mája (TASR) – Hokejisti Toronta Marlies v piatom finále Západnej konferencie zámorskej AHL zdolali v piatok Oklahomu City Barons 3:1. Kanadský tím po víťazstve 4:1 na zápasy získal trofej Roberta Clarka pre víťaza konferencie a postúpil do finále Calder Cupu.

Slovenský obranca Marlies Juraj Mikuš v poslednom dueli série zaznamenal plusový bod, v 13 dueloch tohtoročného play off nazbieral v hodnotení produktivity 4 body (0+4), ku ktorým pridal 8 plusových bodov.

Farmársky tím Toronta Maple Leafs s 96 bodmi zo 76 duelov základnej časti vyhral Severnú divíziu. Kanaďania v play off vyradili Rochester Americans 3:0 na zápasy a v semifinále konferencie i Abbotsford Heat 4:1. Po vyradení Barons sa Marlies prebojovali do finále Calder Cupu ako prvý farmársky tím Maple Leafs od roku 1992.

V 76. ročníku bojov o Calder Cup sa Toronto stretne s víťazom Východnej konferencie Norfolkom Admirals, ktorý bol so 113 bodmi v základnej časti najúspešnejším tímom AHL. Ten si v play off poradil s Manchestrom Monarchs 3:1, Connecticutom Whale 4:2 i St. John's IceCaps 4:0. V drese Norfolku sa Richard Pánik prezentoval v 14 dueloch nadstavby tromi gólmi, brankár Jaroslav Janus nastúpil v štyroch dueloch s bilanciou 3-1, priemerom 1,69 gólu na zápas a s 93,7-percentnou úspešnosťou zákrokov. Jeho konkurent v bránke Admirals Dustin Tokarski má z 10 duelov podobné štatistiky - 93,9-percentnú úspešnosť a 1,65 gólu na zápas.
 

Vyberte región